Nieuws

Joure – 7-9-2020 – Benno Tuinstra (38) uit Scharsterbrug is zondagmiddag van start gegaan aan zijn zwemtocht van elf kilometer. De tocht ging van start in Joure en eindigde in Broek. Benno stond vorig jaar bij de finish van de zwem Elfstedentocht in Leeuwarden, waarbij Maarten van der Weijden de volgende woorden sprak ‘soms moet je iets twee keer proberen, voordat het lukt’. Deze woorden raakten Benno, want in 2012 sloeg bij hem het noodlot toe. Benno liep een partiële dwarslaesie op. Het was zowaar erop of eronder. Het toonde het ware karakter van deze Tuinstra, waarbij opgeven ook geen optie is. Er kwamen veel toeschouwers op af om Benno te steunen tijdens zijn zwemtocht.

Langweer 12 Augustus 2020 – Cafetaria – Ijssalon ’t Hoekje heeft preventief haar deuren gesloten, Enkele van haar werknemers zijn op camping Appelhof op Terschelling geweest waar het corona virus is geconstateerd. Op afwachting van de testen blijven de deuren gesloten. ‘Onze sluiting is preventief, er is niks aan de hand in Langweer!’ ‘Onze excuses voor het ongemak, maar wij willen geen risico lopen of verspreiden met deze wetenschap!’ Aldus Cafetaria – Ijssalon ’t Hoekje.

Joure 12 Augustus 2020 – In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist nare gevolgen hebben voor hun gezondheid. U kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor u en de mensen in uw omgeving. Aanhoudend warm weer vormt vooral een gezondheidsrisico voor ouderen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen hebben op warme dagen meer aandacht van anderen nodig om voldoende te drinken en koel te blijven. Kinderen zijn kwetsbaar voor hitte omdat ze niet altijd zelf in staat zijn om maatregelen te nemen om oververhitting te voorkomen. Het risico tijdens hitte voor jonge kinderen wordt vooral bepaald door het gedrag van verzorgers.

Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl/hitte.

Bron: https://www.jouregio.nl/nationaal-hitteplan-actief-voor-he…/

-Update- Persoon is aangetroffen en aangehouden.

Joure 28 Juli 2020 – Er wordt gezocht naar een man van tussen de 175-185 centimeter groot, slank en draagt een grijs t-shirt met korte mouwen. Op zijn linker onderarm heeft hij een tatoeage. Hij draagt een lichte spijkerbroek, heeft 1 schoen aan en draagt zijn haar strak achterover. Weet u waar de man is of heeft u hem aangetroffen. Spreek de man niet aan maar bel direct met 112.

Joure 20 Juli 2020 – Scania Joure heeft sinds Maandag de beschikking over hun nieuwe pand, Sinds Augustus vorig jaar is er aan gewerkt. Het is momenteel een van de energie zuinigste panden van Scania Nederland, door o.a. Warmte pompen, LED verlichting en Zonneschermen die automatisch omhoog en naar beneden gaan.
Het nieuwe pand van Scania is het eerste pand parallel aan de snelweg vanuit Joure en zit aan: Anewiel, 8502 Joure

Heerenveen 3 Juli 2020 – Boerenprotest in Heerenveen, Na een aantal gesprekken met de ME & Politie werden de boeren verboden om de snelweg op te gaan en hebben ze besloten om langzaam door de straten van Heerenveen te rijden, De Op en afritten van de snelweg waren afgezet door meerder ME busjes, Het protest is vreedzaam verlopen.

Joure 29 Juni – Herman den Blijker samen met Annemarie van Gaal met camera ploeg bij meerdere horeca houders gezien in Joure, Mogelijk voor opnames van het nieuwe programma: Den Blijker & Van Gaal. Waarin zij door corona geteisterde horeca eigenaren proberen te helpen om rechtop te blijven staan

Joure 21 Juni 2020 – In Joure is in de nacht van zaterdag op zondag een monument vernield. Het monument was dit jaar 4 mei geplaatst door de Stichting Nationale Herdenking Joure in het teken van 75 jaar vrijheid. Het bestond uit twee platen met herdenkingssteentjes. Op de ene stond de vrijheidsfakkel en op de andere het getal 75. De steentjes liggen verspreid op en rondom de platen. Het monument ligt in het Ter Huivra-park in het centrum.

Lemmer 20 Juni 2020 – De KNRM is met reddingsboten van Lemmer en Urk op het IJsselmeer aan het zoeken geweest naar de man. De kustwacht had een vliegtuig en helikopter ingezet en op het strand van Lemmer was de brandweer aanwezig. Om 15.00 uur werd de zoektocht van de KNRM en de brandweer gestaakt. De politie neemt de zoekactie over met een sonarboot. De politie ging er toen al vanuit dat de man niet meer in leven was. De politie denkt dat de man waarschijnlijk niet kon zwemmen en spreekt dan ook van een tragisch ongeval.

Het is niet toegestaan foto’s te kopiëren vanaf deze site en te gebruiken voor eigen gebruikt, Mocht dit wel gebeuren zal dit in rekening worden gebracht.

Het is niet toegestaan zonder toestemming foto’s te kopiëren vanaf deze site en te gebruiken voor eigen of commercieel gebruik, Mocht dit wel gebeuren zal dit in rekening worden gebracht.

RicardoVeenMedia staat niet ingeschreven bij de KVK