Kermis Joure gaat niet door

Joure – De kermis van de ‘Jouster Merke’ helaas ook afgelast, De aankondigingsborden waren al geplaats.

Ynte Kuindersma uit Joure geeft namens organisator Kermisbureau Martin Meijer aan dat het voldoen aan de vergunningseisen een te groot risico vormt om de kermis te organiseren.

Met name het gevaar dat de kermis direct gesloten wordt bij het overschrijden van het maximaal aantal bezoekers op het met hekken af te zetten terrein, is te groot voor Meijer

Bron: https://www.grootdefryskemarren.nl/

 

Auto brand volledig uit op knooppunt Joure

Joure – Op de A7 net voor knooppunt Joure is donderdagmiddag een auto volledig verwoest door een felle brand. In verband de brand was de A7 afgesloten in beide richtingen.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om brand te blussen. Bij de brand kwamen grote rookwolken vrij. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk.

De auto kan als verloren worden beschouwd. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande auto geborgen. Er raakte niemand gewond.

Aardgaslekkage tijdens werkzaamheden in Oudehaske

Oudehaske – Dinsdagochtend omstreeks 07.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een aardgas lekkage aan de Jousterweg.

De brandweerlieden van Joure kwamen met spoed ter plaatse. Werknemers waren bezig met het aanleggen van glasvezel, toen het misging. De brandweer heeft een kleine controle gedaan, omdat Liander al bezig was met het dichten van het lek.

Het verkeer ondervond tijdelijk hinder. Liander had het lek snel gedicht.

Grote bult gemaaid gras in brand in Heerenveen

Heerenveen – Op een parkeerterrein aan de Stadionweg in Heerenveen is zondagmiddag een grote bult gemaaid gras in brand gevlogen. De brandweer werd opgeroepen om de brand te blussen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de grote bult die in brand stond. De brandweer heeft vervolgens de bult uit elkaar getrokken en met water en schuim de brand geblust. Een kraan is ter plaatse gekomen om de bult goed uit elkaar te trekken zodat de brandweer de brand goed kon blussen.

Tijdens de bluswerkzaamheden kwam er veel rook vrij. Veel omstanders kwamen af op de brand. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

Voertuig te water in Leeuwarden; slachtoffer naar het ziekenhuis

Leeuwarden – Zaterdagmiddag kwam er even voor 12:45 uur een melding binnen van een voertuig te water aan de Aronskelk in Leeuwarden.

Naast meerdere politie-eenheden, ambulances en diverse brandweereenheden werd ook de traumahelikopter ingezet. De hulpdiensten troffen het voertuig snel aan waarna de inzittende uit de auto kon worden gehaald.

Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd. De politie vermelde in een persalarm dat het nog onbekend is wat de oorzaak van het te water raken is.

Verkeersongeval tussen auto en amazone in Bontebok

Bontebok – Zaterdagmorgen omstreeks 11:15 uur ontstond er een verkeersongeval aan de Eerste Compagnonsweg in Bontebok.

Bij dit verkeersongeval bleek een bestuurder van een paard tegen een rijdende personenauto te zijn gebotst. De amazone raakte daarbij gewond, voor haar kwam een ambulance ter plaatse.

De vrouw is door de ambulancehulpverleners voorzien van eerste hulpverlening en voor nadere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist en zijn bijrijdster bleven ongedeerd, de personenauto liep wel forse schade op aan de rechterzijde van het voertuig.

Het paard werd na het ongeval overgebracht naar de thuislocatie, hier zal het dier door een veearts worden onderzocht. De personenauto werd door een bergingsbedrijf afgesleept, de betrokkene werden door agenten thuisgebracht.

Luchtlekkage bij LPG vulstation in Joure

20:13:34 – P 1 (BNN-06) HV buiten (meting: Aardgas lekkage) McDonald’s Sewei Joure 025793 026531

Joure – Twee jongens hebben vrijdagavond 112 gebeld nadat ze een lekkage hoorden bij een LPG vulstation aan de Sewei in Joure. De brandweer van Joure werd met spoed opgeroepen.

De brandweer heeft verschillende metingen verricht maar kon hier geen lekkage ontdekken. Uit voorzorg had de brandweer het vulstation afgezet met lint. Na verder onderzoek bleek er een persluchtslang te lekken.

Er bleek geen acuut gevaar te zijn voor de omgeving. De brandweer kon hierdoor weer inpakken. Een bedrijf zal de persluchtslang gaan vervangen.

Brand bij metaalbedrijf Snijtech in Joure

Joure – Bij een metaalbedrijf aan de Janesloot in Joure is donderdagmiddag brand uitgebroken. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

De brandweerkorpsen van Joure en Heerenveen werden ingezet. Door de brandweer zijn er drie filters naar buiten gebracht, deze heeft de brandweer geblust. In de omgeving van het gebouw was veel stank van de brand te ruiken.

Er raakte niemand gewond bij de brand. Het bedrijf werd in verband de brand niet ontruimd.