Brandweer wedstrijden in Wolvega

Wolvega – Op zaterdag 23 april is in het pand van Diepvriesveem, Nijverheidsstraat 9 te Wolvega, een persoon in een koelcel (- 25 graden) bekneld geraakt onder een heftruck. De persoon liep achter een heftruck langs en is aangereden. De bestuurder belt 112 en wacht de brandweer op. Zijn collega zit met een been vast onder de heftruck.

In de naastgelegen koelcel plaats een monteur een nieuwe condensor. De monteur schrikt van de klap van de aanrijding, juist op het moment dat hij de elektriciteit wil aansluiten. Er ontstaat een vlamboog in de stroomkabel en de stroom valt uit. De monteur valt ongelukkig en breekt zijn been. Als gevolg van de vlamboog is een klein brandje ontstaan.

Aan negen Friese ploegen de taak om het incident op vakkundige wijze op te lossen. De beknelde persoon onder de heftruck moet snel uit zijn benarde positie bevrijdt worden. Dit omdat hij onderkoeld raakt. Daarnaast moet het brandje geblust worden en moet de monteur met gebroken been gered worden.

De ploegen hebben hiervoor 40 minuten de tijd. Post Wommels ging er met de eerste prijs vandoor. Franeker werd tweede en Workum derde. Deze drie zijn een ronde verder en komen op zaterdag 14 mei weer in actie in het Groningse Uithuizen.

Uitslag Vaardigheidstoets Klasse 112 in Wolvega.

1. Post Wommels

2. Post Franeker

3. Post Workum

4. Post Balk

5. Post Nieuwehorne

6. Post Oosterwolde

7. Post Tjalleberd

8. Post IJlst

9. Post Beetsterzwaag

De nummers 1, 2 en 3 gaan door naar de volgende ronde in Uithuizen op zaterdag 14 mei.